8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Film Protektor - rozhovor s Janou Plodkovou

4. 10. 2009 | Úspěšní lidé

Jana Plodková - Hana

Jak vidíte svou postavu Hany?

Hana je mladá, krásná, velmi tolerantní žena, která si ovšem nebere servítky, pokud již o něco jde. Před příchodem Němců si naplno užívá své kariéry, po jejich příchodu se z ní stává z dnešního pohledu lehkomyslná buřička, nepřipouštějící si nebezpečí, které jí hrozí každý den. Raději zavře oči, než aby viděla skutečnost.

Hana na začátku filmového příběhu zažívá vrchol své kariéry prvorepublikové hvězdy stříbrného plátna...  Jak náročná byla příprava na tuto roli z hlediska dobových specifik?

Nijak zvlášť náročná nebyla. Snažila jsem se vidět co nejvíce hraných filmů z 30. - 40. let, abych měla nějaké povědomí o tehdejším jiném stylu herectví, ukazkacož se, doufám ukázalo, když jsme točili scénu Hany a Fantla (kterého hraje Jiří Ornest). Jinak jsem přečetla veškerou dostupnou literaturu, ať už faktickou, či životopisy hvězd, abych se částečně přiblížila jejich vnímání tehdejší situace.

Ve filmu střídáte tmavé vlasy s blond parukou. Provází odlišnou barvu vlasů také nějaké specifické pocity?

Určitě. Zářivá blond byla ztělesněním divy, šarmu, naopak v barvě hnědé jsem se cítila nenápadně, takřka neviditelně.

Vašeho osudového muže hraje Marek Daniel, váš bývalý kolega z HaDivadla. Byla spolupráce o to snazší?

Byla jsem velmi šťastná, když jsem se dozvěděla, že Emila hraje Marek. Spadl mi tím velký kámen ze srdce, protože jednak jsem okamžitě přestala myslet na intimní scény jako na jeden velký stud a jednak jsem z divadelní zkušenosti věděla, že v Markovi budu mít velkou oporu a dobrého hereckého partnera. Což je pro mě velmi důležité.

Hana je pro vás první velkou filmovou rolí. Měla jste prostor na improvizaci – vstupovala jste do realizace  svými nápady?

ukazkaChvílemi jsem se o to snažila, ale kluci to všechno měli tak skvěle připravené, že nebylo potřeba vymýšlet něco navíc.

Zůstal vám v hlavě z natáčení Protektora nějaký dominantní dojem – pocit – zážitek... ať už úsměvný, nebo smutný?

Celé natáčení bylo tak skvělé, že jediné, na co občas myslím, je, že mi chybí. Nedávno, když jsme s Markem fotili plakát k filmu a opět měli na sobě kostýmy a já i paruku, hned jsme říkali: Pojďme si dát ještě třicet dní!

Jste výborná divadelní i filmová herečka, což nebývá vždy pravidlem. Kde se cítíte přece jen o něco lépe – na divadelních prknech, nebo před filmovou kamerou?

Každé má svoje. Oboje mě neskutečně baví. Ale to hlavní, co rozhoduje o tom, zdali budu preferovat to či ono, je dotyčný člověk, se kterým mám na daném projektu pracovat.

Zdroj: Česká televize

Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
....herecka
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles