Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sestřin maturitní ples a vesnický hasičský bál

11. 03. 2012 | Vaše příběhy
Nikdy jsem na chození po plesech nebyla. Má znalost tanců není nijak oslňující. Bezpečně zvládnu základní kroky polky, valčíku, waltzu a slow rocku (aneb dobře známého ploužáku). Každoročně jsem navštívila maximálně jeden ples, a to ten „náš" hasičský bál, kde se dost tančilo, ale ještě víc pilo.

Naši dobrovolní hasiči plnili plán na zneškodnění žízně na 200 %, a tak schopných tanečníků v průběhu večera stále více ubývalo, až nezbyl skoro žádný takový, kterého nemusíte u tance podpírat.

Letošní sezona je pro mě výjimečná, začala sestřiným maturitním plesem. Ač s nulovou podporou školy (zejména jejího ředitele), zvládli organizaci na výbornou. Až na malý časový posun začátku způsobený čekáním na opožděné rodiče jedné z maturantek, šlo vše jako na drátkách. Po nastoupení Sestřin maturitní ples a vesnický hasičský bálcelé maturitní třídy začal proslov paní učitelky třídní. Na tento opravdu nezapomenu. Ekonomka se nezapřela a přirovnání studentů k polotovarům bez formy a tvaru pobavilo celý sál.

Po ekonomickém proslovu následoval nástup maturitní třídy. Na píseň od Robbieho Williamse s poetickým názvem Feel se všichni vcítili do svých rolí a oslnili obecenstvo precizně nacvičeným nástupem. Po něm bylo připraveno vystoupení s královským pudlem, který jako jediný svého plemene v ČR je vycvičen na vysokou školu poslušnosti. Poutavé předvedení ohromilo všechny přihlížející. I přesto, že pudlíkovi na hladkých parketách podkluzovaly nožky, předvedl bravurní výkon. Po tanečním bloku, kdy jeden z maturantů téměř profesionálně prováděl paní učitelky, nastoupily na taneční parket břišní tanečnice. Třepetaly penízky uvázanými kolem boků přesně do rytmu zvolené písně. Vystoupení bylo velice poutavé.

Po dalším tanečním bloku následovalo opět vystoupení břišních tanečnic, nyní však s hedvábnými křídly. Připravily nám tak neskutečný zážitek. Po těchto vystoupeních ještě proběhla bohatá tombola, ve které jsme vyhráli pytel granulí pro naše koníky, a další taneční bloky, při kterých se parket střídavě plnil svíjejícími se páry. Večer se velice vydařil a domů jsme odjížděli plni zážitků.

O týden později jsme navštívili hasičský ples v sousední vesnici. Zábava byla skvělá, téměř celý večer jsem protančila s různými tanečními partnery. Členové hasičského sboru měli nachystána dvě vystoupení. První pro nás připravily hasičky a na písně Michala Davida předvedly složité kreace a oslnily tak celé obecenstvo. Jako půlnoční překvapení bylo nachystáno vystoupení hasičů převlečených za trpaslíky, kteří opěvovali nafukovací Anču coby Sněhurku. Před desátou hodinou by toto vystoupení snad bylo i nevhodné, ale obecenstvo se nebývale bavilo. Domů jsme se dostali až nad ránem.

Teď nás ještě v sobotu čeká náš hasičský ples. Tentokrát si s sebou vezmu svého tanečního partnera, abych nemusela strádat. Moc se těším na další plesový zážitek.


aaangelika - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Sestřin maturitní ples a vesnický hasičský bál:

Sestřin maturitní ples a vesnický hasičský bál
Sestřin maturitní ples a vesnický hasičský bál
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Na plese má byť veselo a myslím, že na tých tvojich bolo.
Obrázek uživatelky
profil
na bále jsem už mnoho let nebyla...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak doufám, že sis ten váš hasičský užila. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásný počtení a závidím ti v dobrém, samozřejmě.Bydlím na vesnici a tady se nic nekoná, ach jo.Bývaly prý doby, plesy, bály, hlavně od hasičů bály se konaly, dne už se nekoná nic.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka